در این روز ها که اکثر افراد به دنبال شغل هستند وبا مراجعه به کاریابی ها و شرکت در دوره های کار آفرینی ، و گذراندن دوره به این فکر می افتند که با دادن ایده در کمترین زمان ممکن و هزینه کم ، ایده داده شده آنها بیشترین سود ممکن را داشته باشد .یا اینکه با تقلید ا روی ایده ها و الگو برداری از آن ها بتوانند به قول معروف «ره صدساله را یک‌ساله سپری می‌کنند». که اکثر وارد کا پرورش انواع طیور می شوند مانند پرورش شتر مرغ .علاقمندان زیادی جهت ورود به این عرصه وجود دارد و شرایط اقلیمی و جغرافیایی کلیه نواحی کشور نیز قابلیت توسعه این صنعت را دارا می باشند .

Image result for ‫شتر مرغ‬‎

فروش جوجه بوقلمون      فروش جوجه شترمرغ        فروش مرغ بومی

یکی از دلایل توسعه بی سابقه صنعت پرورش شتر مرغ وجود خصوصیاتی همچون مقاومت زیاد در برابر شرایط اقلیمی ، ویژگی های تغذیه ای و کیفیت منحصر به فرد فرآورده های شترمرغ مثل گوشت ، چرم و پر سبب شده است که استقبال شایانی از سوی تولید کنندگان جهت تکثیر و پرورش این پرنده در سطح جهان به شکل انبوه و صنعتی صورت گیرد . در حال حاضر تولید جهانی ۰۰۰/۵۰۰ قطعه شتر مرغ پرواری و تولید ۱۲۵۰۰ تن گوشت است .
از سال ۷۹ در کشور ما پرورش شتر مرغ با تصویب شورای پروتئین کشور آغاز گردید و تا به امروز از رشد بی نظیر و فابل توجهی برخوردار بوده است . در حال حاضر ۲۰ واحد فعال مادر و ۳۰ واحد پرواری در سطح کشور در حال فعالیت هستند .

می توان گفت که پرورش شترمرغ یکی از صنعت های نوین است که در قرن حاضر توجه سرمایه گذاران و پرورش دهندگان بسیاری را به سوی خود جلب کرده است. پرورش دهندگان شترمرغ در ابتدای پرورش و سرمایه گذاری در این صنعت متوجه سودآور بودن آن و افزایش سرمایه ی اولیه خود شدند. این در حالی است که افزایش در برخی مواقع حتی تا چند برابر سرمایه ی اولیه نیز می رسید. اکنون با توجه به جا افتادن این صنعت در کل جهان، آینده ی بسیار خوبی را برای آن می توان متصور بود.

یکی دیگر از دلایل استفاده از گوشت شتر مرغ ،اکثر مردم در این دوره دچار بیماری چربی خون هستند و به دلیل اینکه در گوشت شتر مرغ چربی وجود ندارد و درصد چربی آن بیش از حد پایین است به مصرف آنروی آورده اند .و یکی از دلایل پرورش شتر مرغ که این روزها رونق گرفته است .

شترمرغ ها پرندگانی هستند که توانایی زندگی در دامنه دمایی ۴۵+ ۵۰+ تا ۲۰- درجه سانتی گراد را به راحتی دارا بوده و در اینگونه مناطق توانایی پرورش و تولید را خواهند داشت.

بطوریکه در حال حاضر این پرنده از مناطق گرم آفریقای جنوبی تا مناطق سرد آمریکای شمالی پراکنده بوده  قابلیت سازگاری بسیار بالا می باشند. به همین جهت امکان پرورش آنها در طیف شرایط آب وهوایی وسیعی وجود دارد، و به راحتی مورد پرورش قرار می گیرد.

شاید بتوان گفت، در هر نقطه ای که بتوان یک فضای وسیع و مسطح جهت جست و خیز و فعالیت این پرنده در نظر گرفت، امکان پرورش نیز وجود دارد.
بهترین مناطق جهت پرورش این پرنده منطقه های حاشیه کویر و اقلیم خشک می باشد، البته این بدان معنا نیست که در نقاط سردسیر و یا مرطوب امکان پرورش شترمرغ وجود ندارد اما به دلیل نیاز به کنترل عوامل نامساعد جوی نظیر رطوبت زیاد و احتمالا سرمای بیش از حد هزینه های تولید در اینگونه مناطق اندکی بیشتر از مناطق کویری خواهد بود.

نژاد شتر مرغ ها به آفریقا برمی گردد که حدودا یک میلیون سال در آن می زیسته اند،پرورش شترمرغ از سال ۱۸۶۰ در کشور آفریقای جنوبی به صورت جدی آغاز گردید و سپس در سایر نقاط دنیا گسترش یافت. و روزگاری نیز از اسپانیا تا غرب چین پراکنده بودند، حتی در دهه ۱۹۶۰ شترمرغ های وحشی در سوریه هم وجود داشته اند.

امروزه پرورش آن در دنیا رو به افزایش گذاشته است. براساس آماراعلام شده در حال حاضر کشورهای آمریکا، انگلیس و آفریقای جنوبی به عنوان مهمترین کشورهای پرورش شترمرغ در دنیا به شمار می روند.

ورود شترمرغ های پرورشی به ایران در سال ۱۳۷۴ بازمی گردد که تعدادی جوجه از آفریقای جنوبی و تعدادی از بلژیک وارد ایران گردیدند؛ بعدها تخم های نطفه دار شترمرغ از کانادا هم به دست پرورش دهندگان ایرانی رسید. در حال حاضر مهمترین مزارع پرورش شترمرغ در استان های مرکزی، تهران و سمنان وجود دارد. مزارع کوچکتری هم در استان های خراسان، اصفهان، شیراز، همدان و کرمانشاه به چشم می خورد.

شباهت ظاهری به شتر و همچنین شباهت از نظر پرورشی با دام سبب شد، شترمرغ بهترین نام برایش باشد که نشان دهنده طیور بودن از نظر برخی مشخصات و همچنین دام بودن از نظر تولید و نگهداری می باشد.

بزرگترین پرنده موجود در کره زمین شترمرغ است. این پرنده به دلیل داشتن بال های رشدنکرده توانایی پرواز ندارند ولی در مقابل با داشتن پاهای قوی قادر است با سرعتی معادل ۶۰ کیلومتر در ساعت بدود. پرنده نر دارای پر وبال سیاه و جثه بزرگ و پرنده ماده پر وبال قهوه ای – خاکستری و اندازه ای کوچکتر می باشد . شترمرغ از قوه باصره قوی برخوردار است و با استفاده از گردن پریسکوپ مانندش میتواند شعاعی به مسافت ۵/۳ کیلومتر را مشاهده کند . این پرنده می تواند مدت زمان طولانی را بدون آب به سر برد . این امر تا اندازه ای مربوط به وجود غدد نمکی در بینی آنها می باشد که در پرندگان در یایی و خزندگان نیز وجود دارد . ارتفاع شترمرغ بین ۲ – ۵/۲ متر و وزن آن معادل ۱۰۰ – ۱۵۰ کیلو گرم است . در مقایسه گوشت شترمرغ با گوشت گاو چنین گفته اند که گوشت شترمرغ چهار برابر گوشت گاو است به این ترتیب که دوره بارداری و زایش گاو حدود ۹ ماه است در صورتی که دوره متولد شدن جوجه شترمرغ ۴۲ روز به طول می انجامد. یک گاو در طول یک سال یک راس گوساله تولید می کند در حالی که شترمرغ ۴۰ عدد جوجه تولید دارد. کیفیت پوست شترمرغ هم بسیار عالی و بی نظیر است به طوری که لطافت چرم بزغاله و استحکام چرم گاو را دارد.

ایران به لحاظ اقلیمی به جز نوار ساحلی شمال و جنوب، منطقه مساعدی برای پرورش شترمرغ است. همچنین سادگی پرورش آن و تنوع محصولات شترمرغ، علاقه مندان زیادی را به خود جلب کرده است. ولی بسیاری از افراد به علت سرمایه گذاری های اولیه بسیار بالا و نگرانی از آینده، حاضر به پرورش شترمرغ به صورت صنعتی نیستند. حال آن که می توان با در نظر گرفتن تسهیلات بانکی به ویژه برای دانش آموزان کشاورزی بر این مشکل فایق آمد.

جایگاه شتر مرغ بسیار ساده و کم هزینه می باشد و وجود سقفی که آنها را از اشعه سوزان آفتاب و باد و باران محفوظ نگه دارد کافی است . محوطه پرورش بایستی حصار کشی شود که برای شتر مرغ های بالغ بایستی ۸/۱ متر ارتفاع داشته باشد . برای هر جفت شتر مرغ مادر ۸۰۰ متر مربع فضا لازم است .
شترمرغ نسبت به سایر دام های مزرعه دارای مزایای زیادی است. شترمرغ نسبت به بیماری ها، شرایط نامساعد محیطی و فقر غذایی بسیار مقاوم می باشد. تاکنون بیماری مشترکی بین انسان و شترمرغ گزارش نشده است. شترمرغ ها حتی در دمای ۲۰- تا ۴۵+ سالم می مانند. شترمرغ ها همچنین از نظر تغذایه ای بسیار کم توقع می باشند، به طوری که در یک هکتار یونجه کاری با کیفیت بالا می توان سه قطعه شترمرغ نگهداری کرد، بدون اینکه به تغذیه دستی نیاز داشته باشند. کیفیت گوشت شترمرغ نیز بسیار بالاست. گوشت شترمرغ از نوع گوشت قرمز بوده که حاوی مقادیر زیادی آهن است و بیش از ۲۰ درصد پروتئین دارد. در حالی که مقدار پروتئین در گوشت گوسفند حداکثر ۱۵ درصد و در گوشت گاو حداکثر۱۸ درصد می باشد. جالب اینکه کلسترول گوشت شترمرغ از همه انواع گوشت (حتی بوقلمون) نیز کمتر است.

جوجه های شتر مرغ  به سرعت رشد کرده و در سن یک ماهگی در حدود ۳ تا ۶ کیلوگرم وزن خواهند پیدا کرد . محوطه مزرعه برا یگردش  جوجه ها بایستی دارای سایبان بوده و خاک بهترین انتخاب به عنوان بستر می باشد. بستر فضای مسقف بهتر است از جنس بتون باشد تا به راحتی بتوان آن را شستشو داد و ضدعفونی کرد. در بعضی از مزارع از سیستم حرارت زیرزمینی به عنوان منبع حرارت استفاده می نمایند. این مساله باعث گرمی بستر، آرامش پرنده و نیز کاهش تلفات ناشی از عفونت کیسه زرد خواهد شد.قیمت جوجه ۳ ماهه معادل ۰۰۰/۵۰۰/۳ ریال ، جوجه ۹ ماهه ۰۰۰/۰۰۰/۷ ریال و پرنده بالغ معادل ۰۰۰/۰۰۰/۲۰- ۰۰۰/۰۰۰/۲۵ ریال می باشد .

به طور کلی مقدار اجزاء درآمدزای شتر مر غ به قرار زیر است :
▪ گوشت۱ ۴%
▪ چرم ۶۰%
▪ پر ۱۱ % و محصولات دیگر ۱۵ % ( تخم های نطفه دار ، پوسته تخم های غیر قابل جوجه کشی و … ) .

برای خرید جوجه شتر مرغ می توانید به سایت اریا منتخب مراجعه کنید .

https://www.ariamontakhab.com/

گوشت شتر مرغ :

گوشت شتر مرغ از ارزش غذایی زیادی دارد و در هرم غذایی در راس قرار میگیرد . به طور کلی به عنوان یک شاخص در خوراک شناسی استفاده می شود .  کم بودن چربی گوشت شتر مرغ یکی از خواص مهم و قابل توجه در بازار مصرف کنونی به شمار می رود . این خاصیت برای بیماران قلبی و عروقی و نیز افراد چاق که بایستی وزن بدنشان را کنترل کنند بسیار مفید می باشد . و میتوانند آن را در رژیم غذایی خود بگنجانند .

میزان آهن موجود در گوشت شتر مرغ ۳/۲ میلی گرم در ۱۰۰ گرم است . گوشت شترمرغ آهن مناسبی را برای افراد کم خون و زنان آبستن فراهم می کند .
بالابودن میزان اسید چرب امگا – ۳ در گوشت شتر مرغ ۳/۸ % یک مزیت خوب به منظور ادامه انگیزه تولید آن محسوب می شود . در انسان استفاده از اسید چرب امگا – ۳ تاثیرات مفیدی در کاهش بیماری های قلبی – عروقی داشته و برای رشد و نمو موثر است . به نظر می رسد که این اسید چرب در مقایسه با اسید چرب غیر اشباع امگا – ۳ تاثیرات مفیدی در جلوگیری از لخته شدن خون دارد .کمی میزان سدیم در گوشت شتر مرغ ۴۳ میلی گرم در ۱۰۰ گرم یکی از مزایای این نوع گوشت خصوصاٌ در افرادی که نیاز به مصرف غذاهای کم نمک ( نظیر افراد با فشار خون بالا ) دارند می باشد .

علاوه بر موارد ذکر شده پروتئین گوشت شتر مرغ بالا و در حدود ۲۰ % است و نیز دارای تردی و قابلیت هضم استثنایی می باشد . واکنش گوشت شترمرغ نسبت به ادویه جات هم بسیار مناسب می باشد .
هر ۱۰۰ گرم گوشت شتر مرغ حاوی ۵/۲۱ میلی گرم منیزیوم ، ۲۰۸ میلی گرم فسفات و ۴/۳۵۱ میلیگرم پتاسیم است . لاشه یک شتر مرغ دارای ۵۰ % گوشت است که از یک پرنده ۱۰۰ کیلوگرمی ۳۳ کیلوگرم گوشت از قسمت پا به دست می آید .
 چرم شتر مرغ

از چرم این پرنده در صنعت سراجیبه دلیل اینکه استحکام بالا در عین انعطاف پذیری فوق العاده ای که دارد برای ساخت انواع مدل های کیف و فرش و مبلمان ولباس  مورد استفاده قرار می گیرد . چربی طبیعی که در پوست شتر مرغ وجود دارد باعث انعطاف پذیری و مقاوم بودن آن در مقابل خشکی وترک خوردگی می شود .

هر چقدر فولیکول های پر این شتر مرغ واضح تر و فشرده تر باشند زیبایی پوست و ارزش آن را بالا می برد .

کل مساحت پوست شتر مرغ در سن ۱۰– ۱۴ ماهگی در حدود ۵/۱ – ۱/۱ متر مربع می باشد .
 پر شتر مرغ

با ارزشترین پر ها پر های سفید شتر مر غ نر است که معمولاٌ هر سال ۲ بار چیده می شوند .  از این پر ها غالباٌ برای تزئین لباس های مد روز و دکوراسیون خصوصاٌ در صحنه ای تئاتر استفاده می شود . پر های دیگر که از کیفیت نامرغوب برخوردارند به دلیل داشتن خواص الکترواستاتیک در ساخت گردگیر استفاده شده که از انواع دیگر آن موثرتر است .
 تخم شتر مرغ

تخم شتر مرغ یکی از فرآورده های پر مصرف در سطح جهان است .از تخم های نطفه دار برای جوجه کشی و تولید جوجه این پرنده استفاده می شود . از تخم های غیر نطفه دار نیز جهت مصرف خوراکی و یا نقاشی یا حکاکی روی پوسته تخم استفاده می شود .

روغن و صابون شتر مرغ 

در دنیای زیبایی امروزه اکثر افراد رو به مواد طبیعی می آورند .که  صابون شترمرغ اصل بخاطر دارابودن روغن شترمرغ اصل ، پس ازشستشوی دست وصورت پوست را مرطوب نگاه داشته و بانفوذ به لایه های زیرین پوست و با از بین بردن سلولهای مرده و کلوژن سازی باعث جوانتر شدن و لطافت وشادابی پوست می شود. صابون شترمرغ اصل بخاطر خاصیت لایه برداری تمام لک های قهوه ای و سیاه روی پوست را از بین برده و همچنین باعث پاکسازی پوست از جوش های سرسفید و سرسیاه می شود.پس از استفاده چندباره از صابون شترمرغ اصل  شاهد زیباتر شدن چهره خود خواهیدشد ودیگر بخاطر وجود لک ویا جوش روی صورت خود احساس ناراحتی نخواهیدکرد.

در ادامه مقاله مصاحبه با  یک کار آفرین زاهدانی که به جوانان توصیه می کند که وارد تولید و پرورش شتر مرغ شوند زیرا در کشور تولید آن بسیار کم است و بازارهای داخلی تشنه خرید این محصول است.

آقای واعظی می گوید :  اگر فرد اراده کند و بخواهد کاری را انجام دهد می تواند کوه ها را هم جا به جا کند.

جوانان به راحتی و با کمترین سرمایه می‌توانند با پرورش شترمرغ برای خود اشتغال ایجاد کنند و در ابتدا با خرید چند جوجه شترمرغ خود را در این کار محک بزنند و حتی اگر علاقه‌ای هم به ادامه کار نداشتند می‌توانند پس از آنکه شترمرغ‌ها به سن کشتار رسیدند آنها را بفروشند و متحمل هیچگونه ضرری نشوند.

ابتدا با خرید 30 جوجه شترمرغ که کمتر از یک میلیون و نیم هزینه برای من داشت، کارخود را شروع کردم و از آنجا که سود خوبی ازآن بدست آوردم اکنون پس از کسب تجربه و اطمینان از بازار شترمرغ، تصمیم گرفته ایم تا سایر محصولات آن را نیز به فعالیت خود اضافه کنم.از آنجایی که در شهرستان زابل کسی برای کشتار شترمرغ نبود شترمرغ های شهرستان زابل را خریداری کردم و با هماهنگی اداره دامپزشکی اقدام به کشتار شتر مرغ ها در کشتارگاه این شهرستان کردیم.پس از کشتار شترمرغ، پوست شترمرغ را برای دباغی و رنگ آمیزی به تهران می‌فرستم و در اختیار تولید کنندگان کیف، کفش، پالتو و غیره می گذاریم و همچنین با دستگاه، روغن شترمرغ را تهیه می‌کنیم و از پرهای شترمرغ هم برای درست کردن گردگیر و گلدان‌های تزئینی استفاده می‌کنیم.

محصولات شترمرغ نیازمند معرفی به مردم و تبلیغ و اطلاع رسانی در این زمینه دارد تا علاوه بر ایجاد بازار فروش برای آن، مردم از این محصولات بتوانند بهره‌مند شوند.

به دلیل نزدیکی مزرعه  با جاده در اکثر مواقع شترمرغ ها از ترس سکته می کنند و تلف می شوند.

دسته ها : معرفی سایت ها

ارسال یک پاسخ


آخرین آموزشهای آشپزی

تازه ترین نوشته ها

سامانه جامع مشاغل شهرری

درتاریخ : آگوست - 17 - 2017

دیدگاه‌ها برای سامانه جامع مشاغل شهرری بسته هستند

10 مورد از برترین...

درتاریخ : آگوست - 15 - 2017

دیدگاه‌ها برای 10 مورد از برترین گوشی‌های هوشمند بدون حاشیه بسته هستند

ویزای کانادا

درتاریخ : آگوست - 8 - 2017

دیدگاه‌ها برای ویزای کانادا بسته هستند

استابلایزر یا تثبیت کننده...

درتاریخ : آگوست - 3 - 2017

دیدگاه‌ها برای استابلایزر یا تثبیت کننده ولتاژ بسته هستند